14 ноември 2010 г.

На сапун!

Значи стоя и си мисля... и стигнах до две тези : 1. Че след циганите, иракчаните (и другите нации от Близкия Изток) и негрите най-много мразим германците и 2. Мъжете нищо не разбират от спорт. Относно Германия - защо Господи, защо им позволи да са държава! Още след Втората Световна война е трябвало да се усетим, че от тия хора нищо хубаво не може да излезе. Не стига, че са бозави, грозни, ужасно досадно педантични, ами и само се бъркат там, където не им е работа. И ето веднага давам пример, да не кажете, че само си правя вятър на устата.

Първи и болезнено пресен пример - Формула 1. Формула 1 не познава по-скучни години от ерата Шумахер, която едва не уби спорта. Шумахер с тъпите си схеми и скучното си каране накара Бърни Еклестърн толкова да се старае да направи интересни състезанията, че едва не превърна Формула 1 в съвсем друг спорт. И новия световен шампион Фетел, това арогантно детенце, което не можа да се задържи на пистата в половината от състезанията тази година ще ми става световен шампион! И незнайно как всички (мъже, които разбират по-малко и то мен от Ф1, но гледат колкото да се каже, че гледат) са за него, защото той е идеалният заместник на скучния Шумахер.

Втори пример - театърът наречен Мондиал 2010г. Германците пак се намесиха там, където не им е място, а именно на финала. Играта им се състоеше в това да рушат чуждата игра и именно поради това не можа да се получи никакъв мач между тях и Испания. И точно заради това бях искрено изненадана, че половината ми познати (мъже) бяха за Германия. Но там късметът по незнайни пътища се намеси и не им позволи да опорочат максимално това световно.

Трети пример - тъпото висше образование в Германия. Заради липсата на такси, или поне не особено високите им такси, всичката паплач от България, особено тази, която разполага с повечко пари, заминава да учи там, без грам изпити освен по немски. И какво се получава - хора, които са завършени архитекти (като моята приятелка Белослава например) не успяват да учат това, което искат, а същевременно хора с напълно ампутиран усет за красиво (изобщо никого няма да назова, Владиславе), които имаха пари от мама и тати и заминаха да учат в Германия, защото тук нямаха никакъв шанс да ги приемат близките 5 год. ми постват във Фейсбук разни бози за съчетания на цветовете.

И изобщо аман. За капак на всичко заради тъпия Фетел и още по-тъпите Рено дето спаха цяла година и се сетиха да карат в последното състезание, ще трябва поне една седмица да търпя глупостите на Станко , дето нищо не разбира от Ф1 и на другите полу-кретени като него. Аман.

1 коментар:

  1. Значи първо германците играха на полу-финал тази година, на финал бяха холандците.

    Второ, германците че са кофти нация, кофти са, те и руснаците. Аз на Боби като му го разправях, той не ми вярваше и пускаше военни маршове в колата, ама след това състезание във Ф1 съм сигурна, че военен марш няма да чуя в колата поне до края на годината :D Реното били празнували в бокса заедно с Ред Бул... браво, направиха състезанието на живота си. Кубица повече не искам и да го чувам.

    Работата е там, че в последните години благодарение на супер бързи коли шампиони стават някакви измислени лекенца. Само преди две години някой представял ли си е Уебър в борба за титлата? Тая баба с извинение. Учтива баба, ама все пак баба. Фетел е по-бърз от него, ама е и по-прост, по-арогантен, по-неопитен и... по-голям късметлия от него естествено. Обаче титлите на Бътън и Фетел тази година тотално опорочиха титлите на други пилоти от миналото, които имат по една бройка. Да сравняваме ли Фил Хил, Джеймс Хънт, Марио Андрети, Джоди Шектър или Кеке Розберг... с фетел и Бътън?

    Формулата хич не отива на добре. Да вземаш млади пилоти, вземай, ама млади, млади, поне гледай да са пълнолетни. Пък те вече ги вкарват в системата още от детската градина, идва някакво нефелно същество, дето освен да завива наляво или надясно цял живот нищо друго не е правило и после прес-конференция. Каква прес-конференция, братче, то освен за завиване на ляво или на дясно за нищо друго не може да говори.

    Тъй де, германците не са виновни, макар че не ги защитавам :) Формулата отива на зле. Колкото до твоите колеги, на един мъж никога не можеш да му обясниш, че не вдява от коли или автомобилни спортове, даже и да е факт, тъй че не ти трябва. Неразбиращите фенове винаги викат за силния на деня, по това можеш да ги познаеш. Той е силен днес, но утре от Ред Бул като не успеят да направят кола и той ще гледа като припикано мушкато, какъвто поглед имаше Хамилтън на това награждаване :)

    ОтговорИзтриване