24 май 2013 г.

5 къщи, които едва ли бихте познали, че са български



И така и така ми е тръгнало на тема недвижими имоти, реших да ви покажа и тези невероятни къщи, които и аз нямаше да повярвам, че се намират в България, ако някой друг ми беше казал. Сайтът, в който са обявени за продажба на доста любопитни цени, е uniqueestates.net, където можете да разгледате и доста други интересни имоти.

1. Къща в Тетевен:




2. Имение, построено на скалите в Созопол:




3. Къща в Драгалевци с уникална архитектура:




4. Апартамент с невероятна тераса до Южния парк:




5. И за десерт - уникална къща в Иракли:




Снимки - uniqueestates.net

13 май 2013 г.

Как изглеждат някои от най-известните апартаменти в света

Можете ли да се сетите чий е този апартамент, без да четете надписа на картинката?


source - nikneuk

Ако не сте успели да познаете, че това е апартаментът на Тед, Лили и Маршал от "How I Met Your Mother" или пък не следите този супер страхотен сериал още (един съвет - гледайте го веднага, просто досега сте живели напразно), то няма как да не сте гледали поне една серия от следващия ситком, откъдето е тази страхотна къща в Малибу:


source - nikneuk

Да, това е къщата на чичо Чарли от "Двама мъже и половина", която ужасно много харесвам и чието разпределение е изкопирано почти едно към едно в българския сериал "Домашен арест". Тези скици са дело на испанецът Iñaki Aliste Lizarralde, който съвсем случайно открих в DeviantArt. Рисувани са ръчно, в мащаб и оцветени с обикновени цветни моливи. В галериите му в DeviantArt, Pinterest и Facebook има плановете на най-известните апартаменти и къщи познати ни от ТВ сериали. Аз си избрах да ви покажа следните няколко къщи. Само се чудя колко ли пъти му се е налагало да гледа някои серии отново и отново за да направи скиците си толкова детайлно... 

source - nikneuk

source - nikneuk

source - nikneuk